side-roller

Om Rumbleroller

RumbleRollerns yta består av fasta men flexibla gummiutskott som knådar och behandlar kroppens strukturer. Utskotten är fastare än kroppens mjukdelar vilket gör att en djupgående muskulär effekt uppnås. Utskotten är samtidigt klart mjukare än kroppens benutskott och viker undan vid benkontakt för att inte skapa obehag.

RumbleRoller är ett utmärkt behandlingsverktyg och ger en snabb avlastning för muskelspänningar och återskapar rörlighet.

Om Beastie

Beastie-serien är ett kompletterande redskap till den redan framgångsrika Rumblerollern. Syftet är att få ett mycket specifikt, mångsidigt, portabelt och prisvärt redskap till självbehandling där Beastieball är nyckeln.

Beastieball är en ”aggressiv” massageboll som du kan du jobba mycket specifikt med för att skapa avlastning i problemområden. Beastieball kan dels användas med Beastie-Base men också tillsammans med Beastie-Hook eller fästas i Beastie-Wallsystem.

Beastieball ersätter inte Rumbleroller, men är ett mycket bra komplement.

Vi som driver Roller.se är naprapater med mångårig erfarenhet av att hjälpa patienter att nå sina mål. Vi tycker Rumbleroller & Beastie är utmärkta redskap för självbehandling och rekommenderar dem varmt oavsett din ambitionsnivå.

roller-right

Genom att förändra din kroppsposition när du ”rullar” kan du rikta trycket och på så sätt få en djupare effekt vilket även möjliggör behandling av triggerpunkter. Med träning blir du skicklig på att hitta rätt rörelser, riktning och tryck för att du ska uppnå bästa resultat.

För att undvika oönskade behandlingsreaktioner med RumbleRoller eller Beastie så använd den sparsamt avseende tid och tryck till en början och var uppmärksam på din kropps respons. När du vant kroppen vid självbehandlingen kan du successivt öka användandet.

Vi vill vara tydliga med att RumbleRoller och Beastie inte ersätter professionell behandling men kan vara ett utmärkt komplement. Vi ansvarar inte för eventuella behandlingsreaktioner!

Rumbleroller

Rumblerollern finns i liten (12,5 cm x 30 cm) och stor modell (15 cm x 77,5 cm). Båda storlekarna finns i färgerna svart och blå. Här följer korta beskrivningar om de olika modellernas fördelar och vägleder dig förhoppningsvis till val av rätt modell.

Färg

Blå - original: Blå modell är något mjukare men kan upplevas tuff för den som är nybörjare. Med den mjukare ytan kan den med fördel användas under längre sessioner. Den passar de flesta och är därför ett bra alternativ om den skall ligga på en träningsanläggning.

Svart - Hård: Svart modell passar de personer som är vana att självbehandla med rollers och vet att det svarar bra på lite tuffare behandling. Den jobbar djupare i vävnaden och hittar därför lättare de smärtsamma punkterna.

Storlek

Liten modell - är perfekt om du ska kunna ta med din Rumbleroller till träningen eller på semestern. Den är så lätt och smidig att den får plats i ryggsäcken eller resväskan. Vid behandling av säte och ben är den lilla i princip lika effektiv som den stora modellen

Stor modell - är det rätta alternativet om man framför allt skall använda Rumblerollern hemma och skall använda den till både överkropp och underkropp. Längden gör att man kan röra sig över hela ryggen utan att behöva flytta runt på rollern. Den något större diametern är positiv för att skapa större brytpunkt vid behandling i vissa rörelser för rygg, säte och ben.

Beastie

Beastieball är 7,5cm i diameter med totalt 32 utskott och finns i färgerna gul och vit vilket innebär två hårdheter. Här följer en kort beskrivning för de olika modellerna och vägleder dig förhoppningsvis till val av rätt modell:

Färg

Gul – hård: Gul modell passar de personer som är vana att självbehandla och vet att de svarar bra på lite tuffare behandling. Den når djupare i vävnaden och hittar därför lättare de smärtsamma punkterna.

Vit – original: Vit modell är något mjukare men kan upplevas tuff för den som är nybörjare. De något mer flexibla utskotten passar bra för ömma strukturer i känsliga områden.

Om du jobbar mycket med självbehandling är det positivt att ha en boll i varje densitet och växla beroende på vilka strukturer du vill behandla.

Beastieball kan fästas i Beastie-Base eller Beastie-Hook. Bollen kan både användas fritt på golvet eller placeras i Beastie-Base. Rätt placerad kommer ett utskott att peka rakt upp och bli mycket träffsäkert och effektivt. Det är med Beastieball fäst i Beastie-Base som den kan användas i Beastie-Wallsystem.

roller-right roller-right
roller-right